Testimonial Jose

Hallo Alianne,

Na een traumatisch verleden en een progressive vorm van Fibromyalgie ben ik in januari 2010 verhuist van een appartement in Helmond naar een complex voor ADL 24 uurs zorg.Ik heb een nieuwe huisarts moeten zoeken en kwam uit bij Zon praktijk.
Paul Yff mijn huisarts kwam tot de ontdekking dat vele "kwaaltjes" wel eens te maken kunnen hebben met verkeerde ademhaling......jaja...dacht ik wat een onzin....
Gelukkig had ik ongelijk want ik kwam in kontakt met Alianne de Vries.
Alianne de Vries kwam en van begin af aan klikte het tussen ons en toen zij haar klachten lijst erbij haalde kwamen wij op 32 klachten uit....wauw nooit bedacht dat er zoveel klachten samenhangen met het "gewoon" ademhalen. Misschien dom...maar ik wist ook niet..of besefte niet dat er door verkeerd ademhalen te weinig zuurstof in het bloed komt.
We zijn begonnen en al snel zag Alianne dat mijn ademhaling ver boven in de borstkas zat en met een te hoge snelheid ging.
Zij heeft me uitgelegd dat dit vaak een reactie is van teveel stress... stoornissen en trauma's.
Ik moest staande....zittend en liggend proberen mijn ademhaling naar mijn buik te krijgen....nou makkelijker gezegd dan gedaan want staan kan ik een paar seconde en liggen kan ik niet plat....dat begint goed...dacht ik.
We zijn maar gewoon gaan kijken wat voor mij haalbaar was.
Dan komt het feit.....hoe krijg ik die adem naar mijn buik....als ik niet via de borst ademhaal stik ik...dacht ik...maar dat is nu precies de foutieve gedachten die vele mensen hebben.
Affijn...de handen op de buik en voor dat ik in de gaten had hoe ik mijn handen met mijn buik omhoog kon drukken...zaten wat uren tussen.
Nu is het zo dat ik in veel situaties geen hand had en aan mijn ziekte is ook niks te doen.....en als je dan iets aangereikt krijgt waar je jezelf mee kan helpen...is dat voor mij een extra stimulatie om er eens flink tegenaan te gaan...
Nou...dat heb ik ervaren....Alianne had mij al gewaarschuwd dat mijn lijf ging tegenpruttelen....maar ik simpele ziel dacht...jaja dat zal wel..ik ben de baas over mijn eigen lichaam en in dit geval adem...
Wat zat ik ernaast zeg......verslavings verschijnselen heb ik gehad... extra pijnen niet te flauw hoor...maar na een gesprek met Alianne en weer de bevestiging dat dit erbij hoort en echt over gaat....heb ik doorgezet en nu na 6 weken ben ik alle 32 kwaaltjes kwijt en mijn adem blijft onder in de buik en het mooie van gelijk is dat wanneer ik even terug val ik me er meteen van bewust word dat ik weer aan het stress zuchten ben....zo stoer vind ik dat want nu weet ik dat als het even "fout" gaat ik er bewust van word en het in 1 sec. weer op orde heb....nou eerlijk is eerlijk....dit had ik nooit gedacht of verwacht.
Wat voor mij het allerbelangrijkste is.....dat ik zelden nog last van een paniek/angstaanval want ik stop even....probeer goed op de ademhaling te letten en werkelijk het helpt.


Voorbeeld:

Ik ben naar de try-out van Soldaat van Oranje geweest. Ik had nog niets gelezen over het theater.
Eenmaal binnen begint alles te draaien...de vloer waarop ik zat met mijn rolstoel...de muren...donker lawaai... Nou het eerste kwartier had ik wel weg willen vluchten maar ik dacht...als ik nu weg rij dan kom ik er nooit meer overheen. Ik had de theater suppoost al op de hoogte gesteld en hij verzekerde mij dat ik ten allertijden weg kon....dat gaf al wat vertrouwen....dus ik de handen op de buik...concentreren en binnen een paar minuten zakte de spanning en heb met verbazing kunnen genieten van het prachtige spektakel.....nou ik was me toch trots opmezelf en dankbaar dat Alianne mij de weg gewezen heeft.
Ik heb het nog 1x moeten toepassen bij de tandarts vwg een ontstokenwortelkanaalpunt behandeling...wat een woord zeg....ook hier heb ik 2 uur in de stoel kunnen blijven liggen....weer handen op de buik en puffen maar...

Je kan je wel voorstellen hoe enorm dankbaar ik de stichting AFHH ben en in het bijzonder Alianne die mij het gevoel gaf dat ik het aankon en altijd zo trots was als het allemaal lukte.
Mijn ziekte is niet verdwenen maar het is nu allemaal beter te verdragen omdat ik geen extra last heb van paniek of angst. Ik besef dat het me altijd kan triggeren maar ik weet nu tenminste hoe ik het zelf op kan lossen en dat is goud waard.

Ik wens iedereen die paniek of angstaanvallen heeft...of andere kwalen ..heel veel succes...geloof in jezelf....zet door ook al heb je het gevoel dat je "dood" gaat.....het tegendeel is bewezen....je gaat er beter door leven....echt geloof me.....ik ben nu ook een ervaringsdeskundige...hahaha.
Laat niemand je zeggen dat paniek/angst "flauwekul is....nee het is een bloedserieuze aandoening die je hele leven kan ontwrichten.....maar weet ook dat je jezelf kan beter maken.

Ik sluit af met de simpele woorden....BEDANKT....

Groetjes,

Jose van Emmerik

Terug