Testimonial Fleur

Hierbij mijn verhaal. Neem de naam Fleur maar, want die is toepasselijk voor de fleur en kleur die ik weer heb gekregen.

Mijn naam is Fleur en ik ben 50 jaar. Na jarenlang tobben met mijn gezondheid, waaronder depressiviteit, schildklier- en Diabetes type 1 patient (sinds 2 jaar diabetes), kwam ik op advies van de huisarts terecht bij Alianne voor ademhalingstherapie.

Het bleek dus dat ik last had van een 'verkeerde' ademhaling. Deze veroorzaakt (chronische) hyperventilatie met daarbij allerlei klachten van hoofdpijn tot oorsuizingen, angsten, vermoeiheid, stress, depressiviteit enz. enz.

Ik heb samen met Alianne een lijst met klachten ingevuld en het bleek dat ik inmiddels 40! klachten had. Dit had ik in 23 jaar (of misschien wel veel langer) opgebouwd. Ik ben al die tijd op de adrenaline doorgegaan tot het echt niet meer ging en ik mij ziek moest melden.

Bij Alianne kreeg ik eerst een intake gesprek om te bepalen wat mijn klachten waren. Daarna gelijk aan de slag met de therapie. Dit gebeurde liggend, staand en zittend.

Ik snapte er zelf helemaal niets van, want ja....ademhalen is toch niet iets wat je moet leren????? Dat doe je toch automatisch??

In eerste instantie dacht ik echt, dat ik dat nooit op de goeie manier zou leren. Het was voor mij een heel andere manier van ademhalen, dan wat ik deed.

Na een paar sessies met oefeningen en huiswerk kwam ik even in een situatie terecht, dat ik helemaal de kluts kwijt was met ademhalen. Alles bleef bovenin mijn borstkas 'hangen', alsof ik niet door kon ademen. Daarnaast veel last van mijn schouders en nek. Nog even verder merkte ik (ondanks het feit, dat ik er echt wel eens tegenop zag om te oefenen), dat de pijn in schouders, nek, hoofdpijn, oorsuizingen en vooral de vermoeidheid minder werden en nog steeds merk ik verbetering.

Het vraagt wel zelfdiscipline, maar ik kan het iedereen aanraden!!!! Mij heeft het een betere kwaliteit van leven opgeleverd. Natuurlijk kom ik van de schildklierproblemen en diabetes niet meer af, maar dat neemt niet weg, dat je door JUIST te ademhalen met een goeie therapie er zeker beter uit komt. Zelf was dit mij niet gelukt, daar ik een nuchter mens ben, die er zeker sceptisch tegenover stond, maar gemerkt heb, dat als je het niet probeert er ook niet over kunt oordelen. Dat blijkt wel, want dankzij de begeleiding van Alianne heb ik van de 40 klachten (ik schrok er zelf van) nog maar 6 over. Daarnaast zijn het aantal oefeningen na 8 sessies veel minder en gaat het gewoon vanzelf. Al met al, kan ik het een ieder met allerlei (eveneens vage) klachten aanbevelen!

Terug